Relations kick-offMachoman? Isdrottning? Känslotroll? Okänslig? Överkänslig? Oansvarig? Kontrollfreak?
Hur skulle du beskriva din roll i er relation? Hur skulle du beskriva din partner?

I våra relationer så hamnar vi ibland i situationer som medför att vardagen känns som ett enda långt eko.
Vi upprepar oss i våra samtal och vi tycker att hur vi än gör så hamnar vi tillbaka i samma hjulspår igen och igen...

Vi lever dag ut och dag in i vår vardag och vi längtar efter... Ja, vad är det du längtar efter i din relation?
Mer kommunikation? Mer förståelse? Mindre tjat? Mer sex?

Känns "parterapi" lite väl avancerat eller svårt så kan detta vara ett bra alternativ! Ett lättare sätt att möta din partner i kommunikation och på en neutral plats på ett lättsammare sätt.

För några år sedan var jag på en föreläsning med Charlie Söderberg (från Lyxfällan) där han sa att vi är bra på att bygga relationer och tänka framåt med hjälp av coacher och inspiratörer när det gäller vårt arbete och även vid vår egna personliga utveckling. Men hur gör vi med våra relationer?

Ofta när vi har problem i våra relationer så söker vi svar på frågorna utanför relationen. Vi pratar med våra vänner, kollegor eller syskon mfl istället för att prata med varandra. Erkänn att det låter lite galet?
När väl vi, eller våra partners, försöker lyfta en frågeställning så ställer vi oss i försvarsläge och är redo att försvara oss från attacken.
Blir vi dessutom attackerade av en motpart, som samlat på sig flera saker som legat och grott till sig i tanken, så kan vi bli än mer benägna att anfalla tillbaka istället för att mötas och hitta en lösning.

"-Du lyssnar aldrig!
-Du hör ju aldig!"

I en tid med stor yttre påverkan på hur vi "ska" leva, med utlandsresor, snälla barn, lyckliga äktenskap, perfekta hem, nya bilar mm så är det lätt att bli hemmablind och ta varandra för givet och de där härliga samtalen och gemensamma drömmarna ni en gång delat blir till ouppnåeliga fantasier. Hur blev det så? Måste det fortsätta vara så?

Min övertygelse är att svaret är nej! Det går att mötas igen och hitta sätt att komma vidare i relationen! En relations kick-off kan vara en bra nystart för er relation och ett sätt att vidareutveckla er och er relation vidare.

Vad innebär en "relations kick-off hos Growing Souls"?
Jag vill börja med att förtydliga att detta inte är en gruppterapi där ni ska dela med er av er relation, ej heller en parterapi där ni förväntas berätta om er relation!

Vi träffas vid tre tillfällen där vi ses i grupp och tillsammans går vi igenom dagens material, som ni sedan får reflektera över och arbeta med individuellt.

Arbetet redovisar ni sedan för er partner. Reflektionsarbetet fortsätter hemma och följs upp vid kommande tillfälle.

Vid hela kick-offen finns handledning att få om ni önskar hjälp med ert arbete.

Anmäl intresse på info@growingsouls.se 


Sagt om kursen:

WOW! Vilken AHA-upplevelse! -Man 42                   NU förstår jag hur han tänker! -Kvinna 42

Skönt att få hjälp med "hur" man pratar och lyssnar på varandra- Kvinna 41

DET här borde ALLA göra! -Man 41                     Vad "lätt" det är egentligen -Kvinna 43